Британскиот виртуелен мобилен оператор „Лајкамобил“ станува трет оператор во Македонија

Македонија ќе стане дел од меѓународната мрежа на британскиот виртуелен мобилен оператор „Лајкамобил“, објави компанијата на својата интернет страница.

Image (7)
Главна цел на новиот телекомуникациски оператор е преку ниски цени да им овозможи на македонските граѓани евтини меѓународни повици, односно поврзување со земјите ширум светот во кои „Лајкамобил“ веќе работи.

„Лајкамобил“ има повеќе од 15 милиони корисници во 20 земји каде што оперира.

По спојувањето на „Вип“ и ОНЕ во една компанија, која сега се именува само „Вип“, тие има и обврска да овозможат влез на пазарот на трет виртуелен мобилен оператор.

„Лајкамобил“ е компанија која е основана во 2006 година. Мрежата на „Лајкамобил“ е присутна во Австралија, Австрија, Белгија, Данска, Франција, Германија, Ирска, Италија, Холандија, Норвешка, Полска, Португалија, Романија, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Хонгконг, САД, Тунис и Велика Британија.

макфакс