Вино за подобар секс

Најново истражување спроведено во Италија, открило дека жените кои уживаат во црно вино имаат многу подобар сексуален живот.

couple-red-wine-main

Истражувањето спроведено во Тоскана, покажало дека една или две чаши од црно вино, дневно, води кон исполнет секуален живот во спалната соба.

Но, историски гледано, сеуште од античката Грција познато е дека постои силна поврзаност помеѓу виното и сексуалноста, но сега тоа и науката го потврдила, вели доктор Никола Мондани, водач на истражувачкиот тим.