Долгоочекуваниот Doctor Strange на репертоарот на Кино Милениум

screen_shot_2016-07-15_at_3-40-37_am_3

ДОКТОР СТРЕЈНЏ / DOCTOR STRANGE

режија: Scott Derrickson
улоги: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen

премиера: 3.11.2016
времетраење: 115′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантастика
Од студиото Марвел ни доаѓа „Доктор Стрејнџ“, приказна за светски познатиот неврохирург, д-р Стивен Стрејнџ, кому животот ќе му се промени засекогаш, откако по една ужасна сообраќајна несреќа рацете ќе му останат парализирани. Бидејќи традиционалната медицина не може да му помогне, тој ќе биде принуден лекот да го побара во мистериозната енклава позната како Камар-Таџ. Набргу ќе сфати дека тоа не е само центар за лечење, туку и прва борбена линија против мрачните сили, кои сакаат да ја уништат нашата реалност. Наскоро Стрејнџ, вооружен со нови магични моќи, ќе биде принуден да одбере дали да се врати во животот полн со богатство и слава или да го остави сето тоа зад себе и да се бори против најмоќниот волшебник на светот.

 

ЧЕТВРТОКПЕТОК(03.11.04.11.):

13:00 -ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

15:00 -ОСТАВЕНИ (DESIERTO)

17:30 ЏЕК РИЧЕР: НЕМА ВРАЌАЊЕ (JACK REACHER: NEVER GO BACK)

20:00– ДОКТОР СТРЕЈНЏ (DOCTOR STRANGE)– премиера

22:00 -ИНФЕРНО (INFERNO)

 

САБОТА(05.11.):

11:00 ШТРКОВИ (STORKS)

13:00 ВСЕЛЕНСКА АВАНТУРА 2 (SPACE DOGS: ADVENTURE TO THE MOON)

15:00 -ОСТАВЕНИ (DESIERTO)

17:30 ЏЕК РИЧЕР: НЕМА ВРАЌАЊЕ (JACK REACHER: NEVER GO BACK)

20:00– ДОКТОР СТРЕЈНЏ (DOCTOR STRANGE)

22:30 -ИНФЕРНО (INFERNO)

 

НЕДЕЛА(06.11.):

11:00 ШТРКОВИ (STORKS)

13:00 ВСЕЛЕНСКА АВАНТУРА 2 (SPACE DOGS: ADVENTURE TO THE MOON)

15:00 -ОСТАВЕНИ (DESIERTO)

18:00 -БАРАЈЌИ ГО ШУГАРМЕН (SEARCHING FOR SUGAR MAN)бесплатна проекција

20:00– ДОКТОР СТРЕЈНЏ (DOCTOR STRANGE)

22:00 -ИНФЕРНО (INFERNO)

 

ПОНЕДЕЛНИК СРЕДА(07.11. – 09.11.):

13:00 -ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

15:00 -ОСТАВЕНИ (DESIERTO)

17:30 ЏЕК РИЧЕР: НЕМА ВРАЌАЊЕ (JACK REACHER: NEVER GO BACK)

20:00– ДОКТОР СТРЕЈНЏ (DOCTOR STRANGE)

22:00 -ИНФЕРНО (INFERNO)