Еден англиски навивач доби два, друг – три месеца затвор

 

Двајца англиски навивачи кои учествува во тепачка со руските во Марсеј пред саботниот дуел на двете селекции на европското фудбалско првенство се казнети со затворски казни од два, односно три месеца затвор, како и двегодишни забрани за влез во Франција.

Image (3)
Станува збор, како што објави судот во Марсеј, за 41-годишниот психијатриски медицински техничар Јан Хепворт, кој е осуден на три месеца затвор, и за 20-годишниот готвач по професија Александар Бут.

„Искрено ми е жал, се најдов на погрешно место во погрешно време, но не сум хулиган“, изјави Бут по изрекувањето на двомесечната затворска казна.

Англиските навивачи од четвртокот започнаа со предизвикување инциденти во Марсеј судирајќи се со локалната полиција, руските навивачи и со локалните фудбалски фанови.

макфакс