Зошто те оставил? Статистиката има одговори

Зошто? Прашање кое многу често е без одговор. Некои мажи не сакаат да одговорат за да не не повредат, некои едноставно се плашат, а оние кои признаваат кои се вистинските причини, се навистина ретки. За среќа, тука се истржувањата кои би можеле барем да не приближат до одговорите на тоа вечно прашање.

thumb_472_750x0_0_0_auto

Страната WotWentWrong, е одличен алат за сите луѓе кои немаат храброст да им кажат во лице, зошто ги оставаат, а тоа би можеле да го направат со исполнување на обрасци на оваа страна. Најново истражувањ вклучува 500 мажи кои ги навеле причините поади кои ја оставиле својата партнерка. Еве едни од најчестите одговори:

1. Не сум спремен за врска – 15 проценти
2. Лоша хигиена – 10 проценти
3. Не се чувствував како приоритет – 10 проценти
4. Премногу се расправавме – 10 проценти
5. Прениско либидо – 10 проценти
6. Премногу доцни – 9 проценти
7. Постои друга – 9 проценти
8. Лошо се бакнува – 8 проценти
9. Не гледам иднина со неа – 8 проценти
10. Премногу е влакнеста – 8 проценти

Некои од овие причини се доста познати и дури оправдани, а за некои ни е драго што ги преќутуваат.