Каков тип на жена сте Вие?

Поим за идеална жена не постои, затоа што за вкус мажите се разликуват. Анкета која ја спровел еден британски портал, а во која учествувале преку 2000 мажи, покажале каков тип на жени најмногу ги привлекува мажите.

barbara-palvin-beautifull-sexy-face-wallpaper-hd-face-32e9034230ec9ddf9405ade7a36a6f31-big-197430

Коса
Ако мислите дека плавите секогаш се во предност, се лажете, затоа што бринетите се број еден. Дури 60 проценти од мажите признале дека темнокосите девојки се многу попривлечни од плавите.
Третина сакаат бринети, третита црни, плавите се привлечени од 29,5 проценти од испитаниците на мажите, а само еден процент се изјасниле дека црвенокосите им се број еден убавици.

Тело
Дека облините се сеушет во мода потврдуваат бројките од овој статистички податок дека мажите не сакаат слаби девојки кои изгледаат како модели од модните писта, туку повеќе преферираат девојки со облини.
Повеќето од испитаниците – околу 40 проценти сметаат дека најпривлечни им се жените кои носат конфекциски број од 40 до 44, или просечната големина, од друга страна некои од нив велат дека жените кои носат конфекциски број од 44 до 46 , а само 10 проценти велат дека совршена женска фигура е онаа со конфекциски број од 36 до 38.