Кино Милениум со премиера и нов репертоар

Неделава која следува, не дочекува со новитет од европската кинематографија.
Полскиот филм ОБЕДИНЕТИ ДРЖАВИ НА ЉУБОВТА (UNITED STATES OF LOVE), во режија на Tomasz Wasilewski, со Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak, Marta Nieradkiewicz во главните улоги.
ОБЕДИНЕТИ ДРЖАВИ НА ЉУБОВТА (UNITED STATES OF LOVE) – премиера 02.02. (четврток)

режија: Tomasz Wasilewski

улоги: Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak, Marta Nieradkiewicz

времетраење: 104′

жанр: Драма

Полска, 1990. Ветрови на промена дуваат и во Полска. Прва еуфорична година на слобода, но и неизвесна иднина. Четири, наизглед, среќни жени на различна возраст, одлучуваат дека е време да го променат својот живот, се борат за својата среќа и ги исполнуваат своите желби. Агата е млада мајка, заробена во несреќен брак, која бара засолниште во друга, невозможна врска. Рената, која е постара, е наставничка, фасцинирата од својата соседка Марзена, поранешна локална мисица, чиј сопруг работи во Германија. Марзенината сестра е љубовница на таткото на еден од нејзините ученици.

ЧЕТВРТОК – ПЕТОК(02.02. -03.02.):

13:00 -ОБЕДИНЕТИ ДРЖАВИ НА ЉУБОВТА (UNITED STATES OF LOVE) – Премиера

15:00 -ЏЕКИ (JACKIE)

17:30 XХX: ВРАЌАЊЕТО НА КСАНДЕР КЕЈЏ (XXX: RETURN OF XANDER CAGE) /3D/

20:00– ПРИТАЕНО ЗЛО: ПОСЛЕДНО ПОГЛАВЈЕ (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER) /3D/

22:00 – ЗЛАТО (GOLD)

 

САБОТАНЕДЕЛА (04.02. – 05.02.):

11:00 БАЛЕРИНАТА И ВИКТОР (BALLERINA)/ 3D /

13:00 ПЕЈТЕ СО НАС (SING)/ 3D /

15:00 -ЏЕКИ (JACKIE)

17:30 XХX: ВРАЌАЊЕТО НА КСАНДЕР КЕЈЏ (XXX: RETURN OF XANDER CAGE) /3D/

20:00– ПРИТАЕНО ЗЛО: ПОСЛЕДНО ПОГЛАВЈЕ (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER) /3D/

22:00 – ЗЛАТО (GOLD)

 

ПОНЕДЕЛНИК СРЕДА (06.02. – 08.02.):

13:00 -ОБЕДИНЕТИ ДРЖАВИ НА ЉУБОВТА (UNITED STATES OF LOVE)

15:00 -ЏЕКИ (JACKIE)

17:30 XХX: ВРАЌАЊЕТО НА КСАНДЕР КЕЈЏ (XXX: RETURN OF XANDER CAGE) /3D/

20:00– ПРИТАЕНО ЗЛО: ПОСЛЕДНО ПОГЛАВЈЕ (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER) /3D/

22:00 – ЗЛАТО (GOLD)