„Легендата за Тарзан“ на репертоарот на кино Милениум

maxresdefault

ЛЕГЕНДАТА ЗА ТАРЗАН /THE LEGEND OF TARZAN

режија: David Yates

улоги: Alexander Skarsgård, Rory J. Saper, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Margot Robbie

премиера: 7.7.2016

времетраење: 110′

земја: САД

жанр: Акција, авантура
Поминале многу години откако Џон Клејтон, попознат како Тарзан, ја напуштил африканската џунгла. Тој сега живее во цивилизацијата, во Лондон, заедно со неговата сакана Џејн. Но кога ќе добие повик како трговски претставник да се врати во Конго, повторно се сретнува со старите пријатели. Авантурата почнува во моментот кога ќе сфати дека е само обичен пион во смртоносната игра на алчност и одмазда,  испланирана од белгискиот капетан Леон Ром.

 

ЧЕТВРТОК-ПЕТОК (07.07. – 08.07.):

15:00 -ГДЏ – ГОЛЕМИОТ ДРУЖЕЉУБИВ ЏИН (THE BFG – BIG FRIENDLY GIANT)

17:30 ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)

20:00-ЛЕГЕНДАТА ЗА ТАРЗАН (THE LEGEND OF TARZAN)- Премиера

22:00 -ТАЈНА СЛУЖБА (CENTRAL INTELLIGENCE)

 

САБОТА- НЕДЕЛА(09.07. – 10.07.):

11:00 -ГДЏ – ГОЛЕМИОТ ДРУЖЕЉУБИВ ЏИН (THE BFG – BIG FRIENDLY GIANT)

13:00 БАРАЈЌИ ЈА ДОРИ (FINDING DORY)

15:00 -ГДЏ – ГОЛЕМИОТ ДРУЖЕЉУБИВ ЏИН (THE BFG – BIG FRIENDLY GIANT)

17:30 ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)

20:00-ЛЕГЕНДАТА ЗА ТАРЗАН (THE LEGEND OF TARZAN)

22:00 -ТАЈНА СЛУЖБА (CENTRAL INTELLIGENCE)

 

ПОНЕДЕЛНИКСРЕДА (11.07. – 13.07.):

15:00 -ГДЏ – ГОЛЕМИОТ ДРУЖЕЉУБИВ ЏИН (THE BFG – BIG FRIENDLY GIANT)

17:30 ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)

20:00-ЛЕГЕНДАТА ЗА ТАРЗАН (THE LEGEND OF TARZAN)

22:00 -ТАЈНА СЛУЖБА (CENTRAL INTELLIGENCE)