„Маша и Медо“ ги симнаа Адел и Гангам стајл од листата на најгледани видеа на YouTube

Рускиот анимиран филм „Маша и Медо“, поточно епизодата „Маша и кашата“, според бројот на прегледи на YouТube ги надмина Адел со Hello и Пси со Гангам стајл.

Image
Оваа епизода, ставена пред четири години, досега била прегледана од повеќе од милијарда луѓе.

Сепак, Адел до оваа бројка дојде по само 87 дена, додека на „Маша и Медо“ и требаше неколку години.