Машки навики кои жените не можат да ги сфатат

Списокот на тоа што мажите сакаат да прават, без разлика дали тоа некому му смета, е огромен! Тешко е да се изброи се она што жените би сакале нивните партнери да престанат да правар, но ова се само некои од нивните валкани навики.

Cheering friends watching television

Cheering friends watching television

Занемарување на деталите

-Мажот ги повикал пријателите да ги извести дека добил дете. Во истиот момент е заборавено како ќе се вика детето, колку е тешко, големо, како е жената… Мажите го запаметиле полот и местото каде треба да се најдат за да прослават.

Не разбираат кога нешто не е во ред

-Кога ќе кажеме „нешто не е во ред“, всушност мислиме дека имаме толку многу на ум што нема доволно време да објасниме што ни е.

Секс како лек за се

-Жената само што ја загубила работата и дознала дека мајка и е во болница. Без разлика на се, мажот го поставува прашањето: Дали си расположена за секс?

Вашата мајка е светица

-Покрај тоа што не е. Ни одблизу. Светицата би можела да ве научи да го спуштате капакот од ВЦ-шољата.

Чешање на „онаа“ работа во јавност

-За мажите тоа е „местење“, за жените е грозно.

Оставање на валканите работи по куќата

-Наоѓаме валкани чорапи блиски до корпата за валкана облека, на корпата, надвор од корпата, ретко или скоро никогаш во неа.

Опседнатост со гради

-Тоа се само гради. Знаете кој уште ги има? Вашата мајка.

Мислите дека сте подобар возач од жена

-Тоа што гледате Формула 1 не занчи дека сте подобар возач.

Еден час во тоалет

-Всушност и не сте морале да одите во тоалет, бидејќи во спротивно би биле готови пред 55 минути.

Неспособност за мултитаскинг

-Ние готвиме, чистиме, проверуваме домашни задачи и воспитуваме деца во исто време, додека вам ви е тешко да одговорите на едно единствено прашање додека гледате ТВ.

Празни садови во фрижидер

-Сте го завршиле остатокот од вечерата и празниот сад сте го вратиле во фрижидер затоа што….?