Направи сама: Фризура со цвет од плетенки

Оваа интересна фризура изгледа многу симпатично, а можете да ја направите за само 5 минути.Направете фризура со цвет од плетенкиОткако ќе ги поминете првите основни чекори, од двете страни на лицето земете по еден прамен, сплетете ги во плетенки и позади спојте ги со помош на ластиче.Направете фризура со цвет од плетенкиНаправете фризура со цвет од плетенкиРасплетете го долниот дел од плетенките и од прамените сплетете една плетенка, но не затегајте ја премногу. Со прсти раширете ја едната страна од плетенката (онаа што би ја креирала надворешната страна на цветот). Потоа плетенката завртете ја во форма на цвет и прицврстете ја со тенка шнола која ќе одговара на вашата коса.Направете фризура со цвет од плетенкиНаправете фризура со цвет од плетенки