Неколку германски училишта добија заканувачки пораки

Берлин, 17 октомври, 2016 – 12:28 (META) 
germanija-policija1-860x675

Три училишта во Лајпциг, град на истокот на Германија, добиле електронски писма со сериозни закани, јавува телевизиската мрежа МДР, цитирајќи ја полицијата.

Сите пораки имаат слична содржина: им се заканува напад со огнено оружје. Во школото „Ноје Никоаишул“ учениците од страв се забарикадирале во училница и повикале полиција!

Во Магдебург, втор по големина град во областа Саксонија-Анхалт, закани добиле две училишта. Станува збор за електронски писма, кои веднаш се проследени до полицијата. Во двете училишта се испратени полициски екипи кои ги чуваат влезовите на објектот. Гимназијата „Хегел“ е една од двете училишта што ги прекина часовите и ги испрати учениците дома.