Од 1 септември со картичка „скопска“ во сите автобуси

Скопје, 24 јули, 2016 – 15:55 (META) 
jsp-avtobusi

Од 1 септември целосно се укинуваат хартиените билети. Сите граѓани што се возат со јавниот превоз, задолжително ќе мора да користат персонализирана или непресонализирана картичка „скопска“, која ќе важи и за државните и за приватните автобуси. На тој начин ќе се забрза автобускиот превоз, а граѓаните ќе заштедат време, нерви и пари.

– Почнувајќи од 1 септември 2016 година, сите лица што ќе го користат јавниот превоз во Град Скопје, задолжително ќе мораат да ги користат картичките „скопска“, без разлика дали ќе користат возила од ЈСП Скопје или, пак, од приватните превозници – велат од Град Скопје.

Цените на услугите на ЈСП- Скопје и на приватните превозници ќе се изедначат.