Парична казна за РФМ, ракометарите играле со различни чорапи

Европската ракометна федерација (ЕХФ) внимава на сите детали на 12-то ЕП кое во петокот започна во Полска.

Image

‘Чувството’ за детали кое го има ЕХФ први го почувсртуваа Федерациите на Македонија и Фрнација кои добија парични казни поради различните чорапи на ракометарите.

Имено, Македонија е казнета со 500 евра бидејќи на мечот со Франција нашите ракометари не играче со идентична опрема, односно ракометарите не носеле исти чорапи.

Франција од иста причина е казнета со 500 евра, а дополнително со 1.000 евра бидејжи ракометарите на ракавите го немале логото на ЕХФ-Еуро 2016.