Патрушев: Односите помеѓу САД и Русија ќе се нормализираат

Москва, 1 ноември, 2016 – 11:29 (META) 
nikolaj-patrushev-sekretar-bezbednost

Влошувањето на односите помеѓу Москва и Вашингтон не е во интерес ниту на едната ниту на другата страна, изјави секретарот на Советот за безбедност на Русија, Николај Патрушев, јавува „Ројтерс“.

„Како што покажува современата историја, односите меѓу САД и Русија порано или подоцна ќе се нормализираат бидејќи ниту Москва ниту, пак, Вашингтон имаат интерес од понатамошно влошување на односите“, изјави Николај Патрушев.