Пет причини за да го прескокнете денот на заљубените

Денот на вљубените бза некој претставува празник и прилика , за да помине со својата сакана или својот сакан незаборавни моменти, додека за другите, 14 февруари е обичен ден во годината. Дали сте во врска или не, ако спаѓате во групата на луѓе кои не го слават овој празник, еве ви четири изговори со кои ќе можете да го избегнете.

Couple behind heart shaped balloon

Couple behind heart shaped balloon

 

Рестораните и кафулињата ќе бидат преполни – Зошто да се мачите во барањето на ресторан или кафуле кога можете да останете дома и да уживате во одлична вечера, чаша вино или кафе?

Сте потрошиле многу пари за празниците – Сте се потрошиле во декември, па во јануари и февруари ќе морате да водите сметка за начинот на кој ги трошите парте.

Постојат останати 364 дена во годината за покажување на љубов – Зошто само еден ден е одреден за искажување на љубовта која ја чувствувате? Ако еден на друг не ги покажувате чувствата и во останатите деови од годината, зошто тогаш 14 февруари мора да биде посебен?

Не се сите во врска – Сакате да се бидете солидарни со пријателите кои не се во врска. Тие сигурно не сакаат да бидат окружени со среќни парови.