Прекршочна пријава за нападот на скопскиот маратон

Image (6)

Министерството за внатрешни работи поднесе прекршочна пријава за физички напад против С.С. кој во неделата на 8-ми мај, за време на одржувањето на скопскиот маратон нападнал граѓанин кој држел транспарент „Трчај како да ја носиш веста дека Грујо е во затвор!“.

Извршен е разговор со С.С. во присуство на адвокат и против него е поднесена прекршочна пријава.