Претрпе 200 операции, па настапи на најтешкиот тријатлон…

Турија Пит е мотиваторка, писателка и рударски инженер, која пред неколку години беше заробена во шумски пожар во Австралија.

triatlon-615x371

Таа се здоби со изгореници од 65%  на своето тело и по ултра-маратонот во 2011 година и беше соопштено дека нема да може да настапува на вакви спортски настани. Сепак, Турија не се откажа од спортот и настапи на најтешкиот триатлон во светот „Хаваи Ајронмен“, каде помина 226 километри.

3.8 километри во пливање, 180 километри во возење на велосипед и 42 километри во трчање. После пожарот, Пит помина 864 дена во болница, но уште еднаш се покажа дека желбата за спорт е посилна од сите препреки.

ekipa.mk