Претседателот Иванов ќе се обрати на симпозиум по повод 100-годишнина од Првата светска војна

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, во среда, ќе се обрати на свеченото отворање на Mеѓународниот симпозиум „100-годишнина од Првата светска војна, фронтот на Чанакале и нивните глобални последици“.

Image47

 

Меѓународниот симпозиум се одржува под покровителство на Претседателот на Република Македонија, а во организација на Државниот архив на Република Македонија во соработка со Генералната дирекција на Државните архиви на Република Турција