Репертоар на кино Милениум

Неделава која следува во централните термини не дочекува повторно Тарантино и неговата „Омразена осумка”, како и филмот кој „растури” на кино-благајните ширум светот ВОЈНА НА ЅВЕЗДИТЕ: СИЛАТА СЕ БУДИ 3Д (STAR WARS: THE FORCE AWAKENES 3D).
Norm(foto)
Имаме еден новитет, кој ќе ги воодушеви најмладите. Анимираната продукција МЕЧОКОТ ОД СЕВЕР (NORM OF THE NORTH), во режија на Trevor Wall, со Rob Schneider, Heather Graham, Ken Jeong, Bill Nighy во главните улоги, од четврток(14.01.) на редовниот репертоар на кино Милениум.
За сабота(16.01.) пак, во рамки на настанот „Роденден”(кој се одржува во МКЦ и кино Милениум), следува бесплатен 24-часовен филмски маратон. Годинава се одлучивме на репертоарот да бидат застапени музички документарни филмови.
Во прилог следува репертоарот на кино Милениум за неделата која следува.

ЧЕТВРТОК-ПЕТОК (14.01. – 15.01.):

13:00 -АЛВИН И ВЕРВЕРИЧКИТЕ: ГОЛЕМАТА АВАНТУРА (ALVIN AND THE CHIPMUNKS: THE ROAD CHIP)

15:00 ПЕКОЛЕН БРАН (POINT BREAK3D)

17:30 МЕЧОКОТ ОД СЕВЕР (NORM OF THE NORTH) – премиера

20:00ОМРАЗЕНАТА ОСУМКА (THE HATEFUL EIGHT)

23:00 ВОЈНА НА ЅВЕЗДИТЕ: СИЛАТА СЕ БУДИ 3Д (STAR WARS: THE FORCE AWAKENES 3D)

 

САБОТА(16.01.):

Бесплатен 24-часовен филмски маратон – МУЗИЧКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ

 

НЕДЕЛА(17.01.):

11:00 -АЛВИН И ВЕРВЕРИЧКИТЕ: ГОЛЕМАТА АВАНТУРА (ALVIN AND THE CHIPMUNKS: THE ROAD CHIP)

13:00 -МЕЧОКОТ ОД СЕВЕР (NORM OF THE NORTH)

15:00 ПЕКОЛЕН БРАН (POINT BREAK3D)

17:30 ОМРАЗЕНАТА ОСУМКА (THE HATEFUL EIGHT)

20:00ОМРАЗЕНАТА ОСУМКА (THE HATEFUL EIGHT)

23:00 ВОЈНА НА ЅВЕЗДИТЕ: СИЛАТА СЕ БУДИ 3Д (STAR WARS: THE FORCE AWAKENES 3D)

 

ПОНЕДЕЛНИКСРЕДА (18.01. -20.01.):

13:00 -АЛВИН И ВЕРВЕРИЧКИТЕ: ГОЛЕМАТА АВАНТУРА (ALVIN AND THE CHIPMUNKS: THE ROAD CHIP)

15:00 ПЕКОЛЕН БРАН (POINT BREAK3D)

17:30 МЕЧОКОТ ОД СЕВЕР (NORM OF THE NORTH)

20:00ОМРАЗЕНАТА ОСУМКА (THE HATEFUL EIGHT)

23:00 ВОЈНА НА ЅВЕЗДИТЕ: СИЛАТА СЕ БУДИ 3Д (STAR WARS: THE FORCE AWAKENES 3D)