Совети кои дерматолозите нема да Ви ги откријат

 

clean-and-clear-face (1)

1. На вашето лице може да се види на која страна спиете. Ако спиете на страна или на стомак, таа страна од лицето е поподложна на брчки и неправилности.

2. Влажните марамици се одличен сојузник во мрзливите вечери кога немаме сила да ја извадиме шминката пред спиење.

3. Пробајте ги поефтините креми за брчки. Речиси сите ги имаат истите состојки, па затоа не се летајте според цената или пакувањето.

4. Не користете огледало кое зголемува. Ќе ве предизвика да го чепкате и стискате лицето, кое може да доведе до многу посериозни акни и лузни.

5. Ригорозните вежби можат да ви помогнат да бидете во топ форма, но нема да изгледате помладо поради тоа. Слабите луѓе после 40тата година имаат мало количесто масти под кожата, што ги прави да изгледаат постаро и „испиено“.

6. Сите средства поради кои ја чивствувате кожата затегната само ви го сушат лицето. Користете благи и нежни средства за чистење и миење.