Спасиќ четврти на Европскиот куп

 

Македонскиот кајакар, Љубомир Спасиќ, оставри голем успех во Аугсбург, каде во финалето на Европскиот куп го освои четвртото место во дисциплината К1.

Image (10)

Пред Спасиќ, во Европскиот куп, завршија само тројца репрезентативци на Босна и Херцеговина, додека од македонските репрезентативци Александар Николовски е 24, Александар Златанов е 35, а Сашко Нацев 39-ти.

Спасиќ оваа година го подобри својот пласман за пет места, бидејќи лани во К1 заврши на деветтото место.

макфакс