Стефановски 31-ри, Илиевски 34-ти во Аргентина

Томи Стефановски го освои 31-то, а Александар Илиевски 34-то место на 10 километарскиот маратон, кој во реката Рио Негро (Патагонија), се пливаше во рамките на Светскиот куп на ФИНА.

Image

Ветеранот Стефановски, во целта, пристигна со време од два часа и 38 секунди, додека Илиевски имаше време од два часа, седум минути и 37 секунди.

Инаку, Стефановски и Илиевски, исто како и минатогодишниот победник во вкупниот пласман во Гран при серијата на ФИНА, Евгениј Поп Ацев, оваа година планираат да настапуваат во двете натпреварувања на ФИНА (Гран при серијата и Светскиот куп).

Наредната трка на 10 километри на која го пријавија учеството ќе се одржи на 26.февруари во Абу Даби.