Фудбалската репрезентација остана 138-ма на ФИФА листата

Фудбалската репрезентација на Македонија на најновата ранг листа на ФИФА остана на 138-то место. Промени на ФИФА листата нема ниту во Топ 10, каде прва е Белгија, пред Аргентина, Шпанија, Германија.

Image

Шпанија има најдобар рејтинг од селекциите против кои Македонија ќе игра во квалификациите за пласман на Светското првенство во Русија. Подобар рејтинг од ’црвено-жолтите’ имаат Италија (15), Албанија (36), Израел (73), а според пласманот на ФИФА листата зад Македонија е единствено Лихтенштајн (165).