Ќе се вештачи лифтот во кој загина детето во Куманово

Обвинителството во Куманово издадe наредба за вештачење на лифтот во кој вчера загина шестгодишното момче.

Image (16)

Вештачењето ќе се врши на Машинскиот факултет во Скопје и треба да ги утврди причините за несреќата.

По наредба на надлежен јавен обвинител, лифтот е целосно изолиран и обезбеден со полициско присуство.

Oбвинителот издал наредба за одземање на севкупната документација од фирмата задолжена за сервисирање на лифтот, како и прибирање на друга неопходна документација потребна за расветлување на случајот.

На телото на детето ќе биде извршена обдукција за да се утврди како починало.