15 секс факти кои ќе посакате да ги испробате во пракса

Внимание! Ви носиме 15 секси, фасцинантни и корисни информации кои од секогаш сте сакале да ги знаете…

raboti-praksa

1. Вашите гради можат да се зголемат до 25% повеќе кога сте возбудени, што ги прави исклучително чувствителни.

2. Нервните завршетоци на клиторисот се прошируваат се до срамните влакна, затоа триењето од страна на партнерот, создава такво добро чувство.

3. Стимулацијата на брадавиците го активира истиот дел во мозокот како и стимулацијата на клиторисот или вагината, па затоа стимулацијата на трите дела одеднаш дава посебно чувство.

4. Зголемете го неговото задоволство така што ќе ги милувате внатрешните страни на бедрата во текот на оралното задоволство. Затоа, колку поблизу сте до неговите гениталии, додатниот проток на крвта ќе ги засили возбудувањето.

5. Клиторисот има околу 8.000 нервни завршетоци и таа бројка не престанува да расте.

6. Истражувања покажуваат дека мажите кои практикуваат секс за една ноќ, помалку уживаат отколку момците кои се во врска.

7. Брз начин да се распложите: прегрнете го својот партнер на 30 секунди. Мазењето го засилува окситоцинот и либидото.

8. Неговото задоволство е поврзано со тоа колку често го допирате. Спрема тоа, зграпчете го!

9. Мажот чија девојка премногу се дружи со неговите пријатели, во 92 проценти од случаевите ќе има проблеми со ерекцијата, затоа што чувствува дека неговата машкост е загрозена.

10. Допирите по страните на неговото торзо, стимулираат нерв кој ја одржува ерекцијата.

11. Спермата помага, насмевката да ви блеска. Содржи цинк и калиум кој ги одржува забите бели.

12. Малку сол на врвот на јазикот пред оралниот секс го намалува чувството на гушење.

13. Кога ќе бакнете некој, разменувате хормонски здравствени информации. Тоа е природен начин кој ви овозможува да процените дали совршено си одговарате еден на друг.

14. Кога вашиот маж ве допира, вашата телесна температура расте три пати повеќе, отколку кога ве допира жена. Вашата температура најмногу расте кога тој ви ги допира градите или лицето (за разлика од рацете или рамената).

15. Колку повеќе мажот изгледа мажествено, поголема е веројатноста да доживеете оргазам.