2 македонски филма на репертоарот на кино Милениум

 

Ни претставува задоволство да најавиме дека неделава која следува ќе ја одбележат две македонски нови продукции во главните термини на репертоарот на кино Милениум.
zlatnapetorkaposter
Премиерно, четврток(06.10.), во 20:00 часот, филмот ЗЛАТНА ПЕТОРКА, во режија на Горан Тренчовски, со ПЕТАР АРСОВСКИ, ИГОР АНГЕЛОВ, ЉУПКА ЏУНДЕВА, ЈАНА СТОЈАНОВСКА, НЕНАД МИЛОСАВЉЕВИЌ, СЛАВКО ШТИМАЦ во главните улоги.
Во другиот ноќен термин, 22:00 часот, уште еден неодмна обзнанен македонски филм. ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ во режија на тандемот Раде и Данило Шербеџија.
Од викендов новитет и кај репертоарот наменет за најмладите. Следува филмот ШТРКОВИ (STORKS), во режија на Nicholas Stoller и Doug Sweetland, со Andy Samberg, Kelsey Grammer, Kelsey Grammer, Jennifer Aniston во главните улоги.

ЧЕТВРТОК – ПЕТОК(06.10. – 07.10.):

13:00 ШТРКОВИ (STORKS)

15:00 -ДОМОТ ЗА НЕОБИЧНИ ДЕЦА НА ГОСПОЃИЦА ПЕРЕГРИН (Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children)

17:30 СНОУДЕН (SNOWDEN)

20:00ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE) – Премиера

22:00 – ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ (THE LIBERATION OF SKOPJE)

 

САБОТА НЕДЕЛА(08.10.- 09.10.):

11:00 -ТАЈНИОТ ЖИВОТ НА МИЛЕНИЦИТЕ (THE SECRET LIFE OF PETS)

13:00 ШТРКОВИ (STORKS)

15:00 -ДОМОТ ЗА НЕОБИЧНИ ДЕЦА НА ГОСПОЃИЦА ПЕРЕГРИН (Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children)

17:30 СНОУДЕН (SNOWDEN)

20:00ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

22:00 – ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ (THE LIBERATION OF SKOPJE)

 

ПОНЕДЕЛНИК СРЕДА (10.10.- 12.10.):

13:00 ШТРКОВИ (STORKS)

15:00 -ДОМОТ ЗА НЕОБИЧНИ ДЕЦА НА ГОСПОЃИЦА ПЕРЕГРИН (Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children)

17:30 СНОУДЕН (SNOWDEN)

20:00ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

22:00 – ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ (THE LIBERATION OF SKOPJE)