2 премиери во кино Милениум

Неделава на репертоарот на кино Милениум не дочекуваат 2 премиерни филмски продукции.

independence-day-resurgence-tv-spot

ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)премиера 23.06. (четврток)

режија: Roland Emmerich

улоги: Maika Monroe, Joey King, Liam Hemsworth, Jeff Goldblum

времетраење: 120’

жанр: Акција, авантура, научна фантастика

По 20 години ни доаѓа продолжението на легендарниот научно фантастичен блокбастер.

Неколку декади по првиот напад на вонземјаните, на Земјата ѝ се заканува нова опасност. Луѓето се обидуваат да најдат начин да се одбранат користејќи ја технологијата на вонземјаните, со што би ја заштитиле планетата од очекуваниот напад. Но, ништо не може да ги подготви за напредната и далеку посуперниорната сила на вонземјаните. Сепак, генијалноста на неколку храбри луѓе може да го спаси светот што се наоѓа пред пропаст.

 

ПРЕД ДА ТЕ ЗАПОЗНААМ (ME BEFORE YOU)премиера 23.06. (четврток)

режија: Thea Sharrock

улоги: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Pablo Raybould

времетраење: 110’

жанр: Драма, романса

Филмот е снимен по бестселерот на Џоџо Мојес, „Мојот живот пред тебе“.

Лу Кларк е една обична, едноставна девојка, која ја загубила работата во едно локално кафуле, каде што била вистински среќна. Новото работно место ѝ носи неочекувано пријателство со Вил Трејмор, неверојатно богато момче, кое останува парализирано откако ќе настрада во сообраќајна несреќа. Врзан за креветот и зависен од негата на другите, Вил ќе има голема среќа што токму симпатичната Лу ќе биде негова лична асистентка.

 

ЧЕТВРТОК-ПЕТОК (23.06. – 24.06.):

13:00 -ИГРА НА ПАРИ (Money Monster)

15:00 -ВОРКРАФТ: ПОЧЕТОК 3Д (WARCRAFT 3D)

17:30 МАЈСТОРИ НА ИЛУЗИЈАТА 2 (NOW YOU SEE ME 2)

20:00ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE) – Премиера

22:30 -ПРЕД ДА ТЕ ЗАПОЗНААМ (ME BEFORE YOU)– Премиера

 

САБОТА- НЕДЕЛА(25.06. – 26.06.):

11:00 АЛИСА ЗАД ОГЛЕДАЛОТО (ALICE THROUGH THE LOOKING GLASS)

13:00 БАРАЈЌИ ЈА ДОРИ (FINDING DORY)

15:00 -ВОРКРАФТ: ПОЧЕТОК 3Д (WARCRAFT 3D)

17:30 МАЈСТОРИ НА ИЛУЗИЈАТА 2 (NOW YOU SEE ME 2)

20:00ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)

22:30 -ПРЕД ДА ТЕ ЗАПОЗНААМ (ME BEFORE YOU)

 

ПОНЕДЕЛНИКСРЕДА (27.06. – 29.06.):

13:00 -ИГРА НА ПАРИ (Money Monster)

15:00 -ВОРКРАФТ: ПОЧЕТОК 3Д (WARCRAFT 3D)

17:30 МАЈСТОРИ НА ИЛУЗИЈАТА 2 (NOW YOU SEE ME 2)

20:00ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)

22:30 -ПРЕД ДА ТЕ ЗАПОЗНААМ (ME BEFORE YOU)