2 Премиерни проекции во кино Милениум

Неделава која следува не очекуваат 2 премиерни филмски остварувања на реперторот на кино Милениум.
Grimsby(Foto)
Sacha Baron Cohen е повторно актуелен на големото платно, (НЕ)ПРОФЕСИОНАЛЕЦ (GRIMSBY) е новото филмско остварување во кое ја толкува главната улога. Режисер на филмот е Louis Leterrier, а во него играат и Mark Strong, Penélope Cruz, Isla Fisher. На репертоарот ќе биде од четврток(03.03.), во терминот од 20:00 часот.
Вториот новитет е анимираниот ЗОOТРОПОЛА 3Д (ZOOTOPIA 3D), во режија на Byron Howard, Jared Bush и Rich Moore. Одлична приказна за Лисицата и Зајакот, кои овој пат не се надмудруваат меѓусебно(како во басните), туку се здружени во „борбата” со системските недоследности.
Во прилог следува репертоарот на кино Милениум

ЧЕТВРТОК-ПЕТОК (03.03. – 04.03.):

13:00 ЗОOТРОПОЛА 3Д (ZOOTOPIA 3D)

15:00 ДЕДПУЛ (DEADPOOL)

17:30 БОГОВИТЕ НА ЕГИПЕТ 3Д (GODS OF EGYPT 3D) 

20:00(НЕ)ПРОФЕСИОНАЛЕЦ (GRIMSBY) – премиера

22:00 -ЗУЛЕНДЕР 2 (ZOOLANDER 2) – премиера

 

САБОТА- НЕДЕЛА(05.03. – 06.03.):

11:00 МАЛИТЕ ВИЛЕНИЦИ ПИКСИ (PIXIES)

13:00 ЗОOТРОПОЛА 3Д (ZOOTOPIA 3D)

15:00 ДЕДПУЛ (DEADPOOL)

17:30 БОГОВИТЕ НА ЕГИПЕТ 3Д (GODS OF EGYPT 3D) 

20:00(НЕ)ПРОФЕСИОНАЛЕЦ (GRIMSBY)

22:00 – ЗУЛЕНДЕР 2 (ZOOLANDER 2)

 

ПОНЕДЕЛНИКСРЕДА (07.03. – 09.03.):

13:00 ЗОOТРОПОЛА 3Д (ZOOTOPIA 3D)

15:00 ДЕДПУЛ (DEADPOOL)

17:30 БОГОВИТЕ НА ЕГИПЕТ 3Д (GODS OF EGYPT 3D) 

20:00(НЕ)ПРОФЕСИОНАЛЕЦ (GRIMSBY)

22:00 – ЗУЛЕНДЕР 2 (ZOOLANDER 2)