3 нови филмови на репертоарот на кино Милениум

Ни претставува задоволство да најавиме дури 3 новитети на репертоарот на кино Милениум. Ден за премиерно прикажување овој пат е сабота(22.10.), бидејќи четврточната и петочната вечер се резервирани за затворањето на ЕХО филмскиот фестивал на планински филм, односно отворањето на филмскиот фестивал GIFFONI.
Терминот во 20:00 часот е резервиран за ЏЕК РИЧЕР: НЕМА ВРАЌАЊЕ (JACK REACHER: NEVER GO BACK), во режија на Edward Zwick, со Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Danika Yarosh во главните улоги.
Од 22:00 часот пак, на реперторот е ИНФЕРНО (INFERNO), со Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Omar Sy во главните улоги и Ron Howard на режисерската позиција.
inferno_1
Анимираната продукција ВСЕЛЕНСКА АВАНТУРА 2 (SPACE DOGS: ADVENTURE TO THE MOON) е резервирана за најмладите, односно за дневните викенд термини.

ЧЕТВРТОК(20.10.):

13:00 -ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

15:00 -ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ (THE LIBERATION OF SKOPJE)

19:00-ЕХО филмски фестивал

 

ПЕТОК(21.10.):

13:00 -ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

15:00 -ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ (THE LIBERATION OF SKOPJE)

19:30 GIFFONI – Отворање на филмскиот фестивал

 

САБОТА НЕДЕЛА(22.10.- 23.10.):

11:00 ШТРКОВИ (STORKS)

13:00 ВСЕЛЕНСКА АВАНТУРА 2 (SPACE DOGS: ADVENTURE TO THE MOON) – премиера

15:00 -ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ (THE LIBERATION OF SKOPJE)

17:30 ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

20:00ЏЕК РИЧЕР: НЕМА ВРАЌАЊЕ (JACK REACHER: NEVER GO BACK)– премиера

22:00 – ИНФЕРНО (INFERNO)– премиера

 

ПОНЕДЕЛНИК ВТОРНИК(24.10.- 25.10.):

13:00 ВСЕЛЕНСКА АВАНТУРА 2 (SPACE DOGS: ADVENTURE TO THE MOON)

15:00 -ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ (THE LIBERATION OF SKOPJE)

17:30 ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

20:00ЏЕК РИЧЕР: НЕМА ВРАЌАЊЕ (JACK REACHER: NEVER GO BACK)

22:00 – ИНФЕРНО (INFERNO)

 

СРЕДА(26.10.):

13:00 -ЗЛАТНА ПЕТОРКА (GOLDEN FIVE)

15:00 -ОСЛОБОДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ (THE LIBERATION OF SKOPJE)

19:30 GIFFONI – Затворање на филмскиот фестивал