Почна изградбата на велосипедскиот полигон за деца во парк Македонија

На минатогодишниот настан „Вози право, вози здраво" Стопанска банка АД – Скопје се заложи за изградба на едукативен сообраќаен полигон за велосипеди/тротинети/ролерки, донација за Град Скопје. Во таа нас...

Априлијада „Скопје се смее“ 2016 на градскиот плоштад

Детскиот културен центар „Карпош“ и Град Скопје, во петок, во 11 часот, на плоштад „Македонија“, за сите училишта, градинки и деца на град Скопје, традиционално ја организираат манифестацијата „Априлијада“ - Ск...

Научна конференција „Зелен развој, инфаструктура и технологија”

Од 31.03. до 01.04 2016 година Скопје ќе биде домаќин на научната конференција „Зелен развој, инфаструктура и технологија", посветена на животната средина. Конфренцијата ќе се одржи во амфитеатарот на Технолошк...

Можност за нов мебел со поволностите на Стопанска банка на саемот за мебел

Традиционално и оваа година, Стопанска банка АД - Скопје е присутна со свој штанд на 42 меѓународен саем на мебел, опрема за домаќинства и јавни објекти кој трае до 27 март. Посетителите можат да купуваат ...

Во каков град сакаме да живееме?

Скопје е се позагадено, понечисто, а тоа станува неподносливо! Затоа сите ние имаме одговорност!  Дали кога нашето дете ќе фрли хартија на улица, ќе му укажеме дека греши, и ќе му дадеме пример како треба да по...

Голем хуманитарен настан со светскиот мотивационен говорник Ник Вујичиќ

На 16 април, во ВИП Арената на СРЦ „Борис Трајковски", со свој мотивационен говор ќе се претстави големиот светски хуманист и говорник Ник Вујичиќ, човекот кој со својата неверојатна животна приказна, харизмати...

Пакомак ги избра најеколошките ресторани и кафулиња во Скопје во 2015 година

Над 110 ресторани и кафулиња во Скопје редовно ја собираат својата, пред се стаклена амбалажа, во посебни канти на Пакомак, кои потоа се рециклираат, наместо да завршат на депонија. Станува збор за опште...

Повик: „Ослободи ја идејата и преземи акција!“

Преку глава ти е од општествените проблеми? Мислиш дека е залудно што и да направиш? Си се обидел ли воопшто? Ослободи ја идејата и преземи акција! Младите можат ги повикува сите младите од Македонија да...