img_9123-copy-copy

Самостојна изложба на Горан Боев во Кавадарци

Од  денес па во следните 10 дена во Кавадарци во Музеј галерија ќе биде отворена самостојна изложба на реномираниот македонски ликовен уметник, Горан Боев. Станува збор за еден од најталентираните и најплодни м...
Image

Во Прага најдено дело кое заедно го напишале Моцарт и Салиери

Музичко дело кое се сметаш за изгубено, а заеднички го напишале австрискиот композитор Волфганг Амадеус Моцарт и неговиот италијански колега Антоние Салиери, пронајдено е во чешката престолнина Прага. „О...