Инциденти пред и внатре во косовскиот Парламент, судири на демонстрантите и полицијата

  Пред косовскиот Парламент дошло до судир на полицијата и демонстрантите, кои кон полицијата фрлиле црвена боја, а одговорот, пак, бил употреба на солзавец, пренесуваат косовските медиуми. Внатр...

Франција ги повика останатите членки од ЕУ да ја поддржат во борбата против ИСИС

  Францускиот министер за одбрана Жан-Ив Ле Дриан побарал од земјите од ЕУ „засилено воено учество" во некои конфликтни зони и ги повикал да „ја поддржат“ Франција во нејзината борба против „Исламска др...