Дали љубовта има рок на траење?

vrska_ljubov

Што открива говорот на телото ?

Кога мажите прв пат и се доближуваат на една жена, 55 % на впечаток оставаат појавата и говорот на телото, 38% на начинот на кој што зборува, а 7 % на она што ќе го каже. Ако жената е заинтересирана да има и друг состанок, често ќе се смее на неговите шеги, ќе се игра со косата, ќе поцрвене кога ќе и даде комплимент.

Секој 5-ти пар се венча

Секс за една ноќ доживеа 57 % од мажите, и 40% од жените. Кога ќе се помине првиот критичен состанок, од оние кои почнуваат врска, 34 % раскинуваат помеѓу 3 и 5 месец од врската. Раскинувањето обично се прави во барови, додека 34% од врските биле прекинати преку телефон. Најчеста причина за раскинување е запознавање на некои поинтересен, додека 23 % раскинуваат поради лош секс. Нешто помалку од половина пара после некое време губат интерес за партнерот, околу 28 % раскинуваат поради прељуба. Се венчава секој 5 пар, се разведува 30%, а 5,4 % никогаш не одат пред матичар.

Онлајн љубов

Статистиката покажува дека се повеќе луѓе се запознаваат онлајн, па така секоја 3 врска е последица од интернет. Жената која ги става своите фотографии на сајтовите за запознавање, добива два пати повеќе мејлови од оние кои немаат слика.