Направете евтина течност која ќе ги одмрзне стаклата на автомобилот за секунда (ВИДЕО)

Зимскиот период изобилува со ниски минусни температури и силни врнежи од снег.

Возачите се секогаш во грч поради степенот на чистење на патиштата, а особен стрес предизвикува чистењето од снег и лед на стаклата од автомобилите.

Sneg kola avtomobil (free photos)

Но, можете да направите едноставна и ефтина течност која ќе го реши проблемот за 1 секунда.

Еве го рецептот:

2 дл алкохол (може и домашна ракија)

1 дл вода

малку течност за рачно миење садови (по желба)

шишенце со распрскувач во кое ќе ја направите смесата од состојките

Погледнете го видеото за да се уверите дека функционира: