„Лутите птици“ во кино Милениум!

По фантастичниот успех на видео играта, на големото платно ни пристигнува ФИЛМОТ НА ЛУТИТЕ ПТИЦИ. 

TheAngryBirds(Foto)

Од четврток(12.05.), на репертоарот на кино Милениум филмот кој ќе ги забавува најмладите, а богами и возрасните фанови на „ЛУТИТЕ ПТИЦИ”.

Режијата на оваа анимирана продукција е на тандемот Clay Kaytis, Fergal Reilly, а главните улоги/гласови ги толкува одлична актерска екипа Peter Dinklage, Tituss Burgess, Jason Sudeikis, Sean Penn.

На репертоарот и оваа недела остануваат двете последни домашни филмски продукции ЛАЗАР и ЏГАН.

Во прилог следува обновениот репертоар на кино Милениум.

 

ЧЕТВРТОК-ПЕТОК (12.05. – 13.05.):

13:00 -КНИГА ЗА ЏУНГЛАТА (THE JUNGLE BOOK)

15:00 -ЏГАН

17:30 -ФИЛМОТ НА ЛУТИТЕ ПТИЦИ 3Д (ANGRY BIRDS 3D) – Премиера

20:00-КАПЕТАН АМЕРИКА: ГРАЃАНСКА ВОЈНА 3Д (CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D)

22:30 -ЛАЗАР

САБОТА- НЕДЕЛА(14.05. – 15.05.):

11:00 – КНИГА ЗА ЏУНГЛАТА (THE JUNGLE BOOK)

13:00 -ФИЛМОТ НА ЛУТИТЕ ПТИЦИ 3Д (ANGRY BIRDS 3D)

15:00 – ЏГАН

17:30 – ФИЛМОТ НА ЛУТИТЕ ПТИЦИ 3Д (ANGRY BIRDS 3D)

20:00-КАПЕТАН АМЕРИКА: ГРАЃАНСКА ВОЈНА 3Д (CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D)

22:30 -ЛАЗАР

ПОНЕДЕЛНИКСРЕДА (16.05. – 18.05.):

13:00 -КНИГА ЗА ЏУНГЛАТА (THE JUNGLE BOOK)

15:00 – ЏГАН

17:30 – ФИЛМОТ НА ЛУТИТЕ ПТИЦИ 3Д (ANGRY BIRDS 3D)

20:00-КАПЕТАН АМЕРИКА: ГРАЃАНСКА ВОЈНА 3Д (CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D)

22:30 -ЛАЗАР