И тоа се случи – Падна снег во Сахара (ВИДЕО)

Sneg (free photos)

Во западно алжирскиот град Аин Сефра, кој се наоѓа во пустината Сахара, падна снег прв пат после 1979 година.

За прв пат во својот живот децата правеле Снешко, а дел од нив виделе снег во живо, освен на интернет или телевизија.

Првиот снег во Сахара паднал во февруари 1979 година, а снежната бура траела „дури“ половина час.