Пратенички се степаа во турскиот парламент (ВИДЕО)

Tepacka vo turski parlament

Три пратенички се пренесени во болница после тепачка помеѓу повеќе пратенички во турскиот парламент за време на дебатата поврзана со усвојувањето на уставните реформи за проширувањето на овластувањата на претседателот на државата.

Расправијата и тепачката ја смируваа повеќе пратеници од различни парламентарни групи.

ФОТО: Принтскрин од YouTube канал на Kesin Bilgi