article placeholder

Денес сите сме луѓе, ретко кој е човек!

Лојалност? Верност? Искреност? Чесност? Без маска на лице? Антидволичност? Солидарност? Хуманитарност? Почит? Колку души ги помнат овие зборови? Колку души ги користат овие зборови како свои наведени особини? К...
article placeholder

Животот на писателот

Ноќите се најдобриот пријател на човекот, во нив се чувствуваш свој, во нив уживаш, во нив се опушташ, во нив заспиваш, во нив ја пронаоѓаш утехата, во нив ја преболуваш тагата, во нив размислуваш за животот и ...
article placeholder

Што денес претставува да си дегенерик во нашето мило опшество?

Дегенерик си ако си уметник, дегенерик си ако легнуваш у 3 и одма стануваш у 5 зошто имаш преголема инспирација поради која не можеш да заспиеш, дегенерик си ако пишуваш книга и се трудиш да биде џаст прфект. Д...
article placeholder

Кој да чуваш бе лепотице?

Си вртам по фејсбук... се поети станале бре, колку поети тоа е нешто невидено... лепотицава више треба у секое второ машко у скопје да го чува, не и е лесно... Незнам зашто е толку потребно сите помодарски да п...
article placeholder

Патувањето кон иднината

Испрати ја љубовта во иднината. Испрати го сето она што го посакуваш во една далечна зора. Прати го таму сонцето, да го осватлува новиот ден. Патувај во потрага по среќата. Во куфер понеси ја вербата. И ќе сфа...
article placeholder

Жената од моите соништа

Дали може некој да ми даде вистинска жена! Жена со оригинално тело Жена со гради, колкови, усни и лице што зрачи сè да биде оригинал Сакам вистинска жена Не како жена од списание Таа не е вистинска Сакам...
article placeholder

Колумна на Илчо Ѓорѓиоски – Претседател на ФФМ

Фудбалот е волшебна работа, која обединува, исполнува и не прави среќни. Ниеден друг спорт ја нема неговата популарност. Тој е најважната споредна работа на светот. Токму и поради тоа очекувањата се многу голем...
article placeholder

Јавен Превоз

Скопски студент, зима, 7 сабајле, само една фамилијарна кола... има лек и за тоа, се вика ЈСП или било која друга такси компанија... И како што можеш да видиш се и сешто во ЈСП, така можеш да го помирисаш исто...
article placeholder

Ало девојки… приземјете се…

Овој пат мојава колумна ќе биде малку поинаква. Нема да пишувам за некоја неостварена љубов, нема да пишувам за некој настан што мене ми се случил, нема да пишувам за некоја измислена приказна. Во последно врем...
article placeholder

Чизкејк…

Се маткам низ центар да утепам време... надвор времето катанга, мене ми се јадеше чизкејк... поштено си влегов у специјал си купив едно парче, го изедов и задоволно испив чаша вода... и добро... што е сеа тука ...