article placeholder

Не е фер

Не е фер...Ништо на овој проклет свет не е фер. Во градинка додека одев не беше фер што некои деца правеа што сакаа поради татковците. И во основно и средно не беше ништо подобро. Некој се утепуваше од учење, н...
article placeholder

Недовршена приказна

Долго време се обидував да најдам инспирација за тоа што би пишувал следно. Седев, чепкав по интернетот, читав весници, разгледував портали, гледав телевизија барајќи ја вистинската тема. На крај ми текна..Ќе п...
article placeholder

Болката на душата

Ми рекоа еднаш дека болката на душата е најтешка. Тешко било да скршиш рака - знам јас трипати ја кршам до сега, тешко е да се повредиш, да се пресечеш,да се изгориш да изместиш нешто ама најтешко било кога те ...
article placeholder

Писмо до најубавата жена

Долго време се мислев да и напишам нешто на најубавата жена. Да објаснам зошто е најубава, зошто е најпосебна зошто е најпрекрасна. Долго време мислев и се одлучив дека времето е дојдено да прочита да дознае зо...
article placeholder

Срни, елени и останли ситен дивеч

Дремам по фејсбук, вртам по хоум пејџот... и глеам Срна, Срна, Срна... ок who the fukk is Срна? (да да, не напишав Fu*k заради тоа што треба да се цензурира после) И пишувам нејзино име и презиме и што да видам...
article placeholder

Кафе „Мафе“ муабети

Сите пиеме кафе (добро де ајде 90%)... со цигара без цигара, со друштво, сами, од кејф, од досада, од поспаност, од главоболка. Пиеме секакво кафе... турско, нес, макијато, еспесо, мокачино, сиктер кафе, лошо к...
article placeholder

Македонска Телеинквизиција

Дремам дома... лето, 40 степени, нема никој надвор, досадно на фејсбук... од игри преку глава, за промена решив да пуштам телевизија... И како по 100 се заебав само поише се депримирав... не за друго... само с...
article placeholder

Ликот на една избледена култура

Скопје, олицетворение на урбано живеење, олицетворение на градски манири „мангуплук“ и „фраеризам“... ДА... до пред некое време, и полека, полека се тоа бледее и изчезнува, мангупите се претворија во сељачиња, ...
article placeholder

Охридска приказна

Пред речиси година дена пишував на тема „Охрид, Охриѓани и туризмот“ и притоа изнесов неколку тези и критики за тоа како треба да го цениме и негуваме нашиот најголем туристички бисер. Рака на срце тогаш повеќе...
article placeholder

Колумна: Младите во Македонија – перспективата наречена желба

Изминатите месеци имавме интензивна дискусија за младинската небработеност, за емиграцијата, празнењето на цели делови од  Македонија, катастрофалната демографска слика и конечно перспективата на нашето општест...