article placeholder

Im on a highway to hell

Приметувам во последно време луѓево се „преплавени“ со чувства. Сигурно секој од вас приметил, а може и е дел од оние кои постојано на facebook статуси опишуваат чувства. Епа сакав за момент да станам еден од н...
article placeholder

Како се пишува колумна?

Не, навистина ме интересира, сериозно прашувам! Многу ме фрустрира фактот што немам многу лајкови на колумните. Исто така ме фрустрира и тоа што мислев дека многу ми се јаки текстовите, а всушност ич да не ти ...
article placeholder

Вакво е вашето размислување, сериозно?

Пред некое време го прочитав следново: „Си правел добро - не ти признавале. Си сакал - те презирале. Си помагал - те газеле. Си бил искрен - те омаловажувале. Си правел СЕ за да не го изгубиш она што со толку ...
article placeholder

Приватно VS Државно

Дилемата со која се соочуваат голем број на студенти кои се при крај со своите студии, е каде да побараат работа на пазарот на труд - во приватниот и/или во државниот сектор. Македонскиот пазар на труд е катаст...
article placeholder

Бездната наречена естрада

Да, да, да.. морав, навистина, познато ви е сево ова, знам, ама морам, неможам да издржам, веќе пукнав. Ова веќе изгуби секаква смисла, сите граници се преминати, ова веќе не се трпи. Како бе, како, неможам да ...
article placeholder

Ах, тие турски серии!

Македонскиот медиумски простор веќе со години е во коматозна состојба. На нашите телевизии се дава се и сешто. Сопствениците на медиумите ни најмалку не се трудат малку да ja подобрат ситуацијата и да дадат пов...