article placeholder

Краток есеј: Предавство

Последниве пет-шест години јавната сфера е окупирана од „вредните офицери“ на диференцијацијата во современа Македонија (инаку диференцијација е процес на сегрегација на т.н. лојални или добри Албанци од т.н. н...
article placeholder

Краток есеј: Титовото наследство – revised

Да беше жив, Јосип Броз Тито денеска службено ќе наполнеше 120 години! Дваесет и петти мај беше прославуван како „Ден на младоста“ во поранешна Југославија. Штафетата на младоста и пионерскот повик „За татковин...