article placeholder

Денес сите сме луѓе, ретко кој е човек!

Лојалност? Верност? Искреност? Чесност? Без маска на лице? Антидволичност? Солидарност? Хуманитарност? Почит? Колку души ги помнат овие зборови? Колку души ги користат овие зборови како свои наведени особини? К...
article placeholder

Животот на писателот

Ноќите се најдобриот пријател на човекот, во нив се чувствуваш свој, во нив уживаш, во нив се опушташ, во нив заспиваш, во нив ја пронаоѓаш утехата, во нив ја преболуваш тагата, во нив размислуваш за животот и ...
article placeholder

Емооците денес. Колку ги покажуваме?

Дали се плашиш да ги покажеш своите емоции?? Ако си само еден од тие кои се плашат да признаат што чувствува нивното срце, значи се плашиш да ја признаеш својата реалност. Емоциите се дел од тебе, тие се дел од...
article placeholder

Што денес претставува да си дегенерик во нашето мило опшество?

Дегенерик си ако си уметник, дегенерик си ако легнуваш у 3 и одма стануваш у 5 зошто имаш преголема инспирација поради која не можеш да заспиеш, дегенерик си ако пишуваш книга и се трудиш да биде џаст прфект. Д...