Сирија ги повикува сите бегалци да се вратат дома, без коментар за новата одлука на САД

Министерот за надворешни работи на Сирија, Валид Муалем ги повика бегалците од таа земја да се вратат во своите домови. Тој го повтори владиниот повик до сириските бегалци кои живеат во соседните држави ...