Македонија: Денес две блокади на патиштата – Еве каде

Синдикатот на „Југохром“ денеска ќе го блокира автопатот Тетово – Скопје кај наплатната рампа во Желино од 11 до 13 часот, информираат од АМСМ. Од вчера, од 16.30 часот, на граничниот премин Евзони се по...

Да возиме пар-непар – Предлог до Владата за намалување на загаденоста

Воведување на сообраќаен режим со пар-непар возила и намалено користење на службените возила за 50 прценти од страна на државните и јавните институции предложува Министерството за животна средина и просторн...
article placeholder

Во Скопје, ама како да не се од Скопје

Се возам со точак низ моето драго Скопје, возам... ама кај да возам? Секаде, ама буквално секаде паркирани КОЛИ, па добро бре да му е**м мајката толку ли се очајни скопскиве возачи? За 40 денари за паркинг? Озб...