ВИДЕО: Словенците напишаа песна за Меланија Трамп, брендираа торта, кисела вода…

Првата дама на САД, Меланија Трамп по инаугурацијата на нејзиниот сопруг Доналд Трамп за 45. Претседател на САД, е една од главните теми.

Меланија е вистински хит во Словенија, од каде што потекнува. Тие во изминатиов период направија торта која го носи нејзиното име, минерална вода и други производи кои се брендирани според Првата дама.

Адвокатката на Меланија Трамп, најави и тужби за ваквите постапки со кои зе злоупотребува нејзиниот лик.

Слушнете ја песната која е објавена во текот на летото 2016 година, но станува голем интернет хит: