Мечка прегазена на автопатот Скопје – Тетово

Тетово, 1 август, 2016 – 12:05 (META) 
46751

Ноќеска, околу 23 часот, на автопатот Тетово – Скопје, во близина на надвозникот кај Групчин, згазена е мечка која се движела по коловозот. На неа прво налетало товарно патничко возило, кое го удрило животното и го соборило на коловозот. Потоа, на мечката налетал и уште еден автомобил, а од двете удирања мечката добила смртни повреди.

Во автомобилот имало две лица кои добиле лесни телесни повреди.

Мечката е подигната од коловозот и транспортирана во сообраќајната полиција во Тетово, а оттаму се очекува да биде предадена во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

На автопатот Гостивар – Тетово – Скопје често се случуваат сообраќајни несреќи кои ги предизвикуваат животни затоа што автопатот нема заштитна ограда, па животните слободно преминуваат на коловозот.