Премиера на краткометражен македонски филм и холивудски мега-хит во кино Милениум!

Ни претставува особена чест да ја најавиме премиерата на краткометражниот македонски филм „Еклер”, во режија на Марко Ѓоковиќ. Во главните улоги настапуваат Давид Тодосевски, Дина Јовевска, Sвездана Ангеловска, Игор Ангелов, Борис Дамовски. Премиерата е закажана за среда(04.05.) во 21:00 часот. 

Ekler1

По премиерата, филмот останува на репертоарот, ќе биде прикажуван во блок со уште еден македонски филм „Лазар”, во терминот од 20:00 часот.

„Лазар” е еден од поновите македонски филмови, кој скопската премиера ја имаше на тукушто завршениот Скопски филмски фестивал. Филмот е во режија на Светозар Ристовски, а главните улоги ги толкуваат Ведран Живолиќ, Наташа Петровиќ, Дејан Лилиќ, Горан Невојец, Владо Јовановски.

Покрај „двоецот” македонски филмови, премиерно на репертоарот го имаме и најновиот холивудски хит КАПЕТАН АМЕРИКА: ГРАЃАНСКА ВОЈНА 3Д (CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D). Режијата е на Anthony Russo и Joe Russo, а во главните улоги ќе имаме можност да ги погледнеме Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan.

Во прилог следува репертоарот на кино Милениум, како и повеќе инфо за новите филмови.

 

ЕКЛЕР – премиера 04.05. (среда)

Режија: Марко Ѓоковиќ

Улоги: Давид Тодосевски, Дина Јовевска, Sвездана Ангеловска, Игор Ангелов, Борис Дамовски

Времетраење: 27′

земја: Македонија

жанр: Краток

По десет години, синот на куварката во Маршаловата вила, добива шанса да ја вкуси храната што цел живот гледа како се готви, а не смее да ја пипне.

 

ЛАЗАР

Режија: СветозарРистовски

Улоги: ВедранЖиволиќ,НаташаПетровиќ,ДејанЛилиќ, ГоранНевојец, ВладоЈовановски

Времетраење: 98‘

Земја: Македонија, Хрватска, Бугарија, Франција

Жанр: Криминалистички, драма, трилер

Македонија денес. Лазар работи како „мамка“ што го одвлекува вниманието на полицијата и го надгледува префрлањето илегални емигранти преку границата со ЕУ. Интелигентен и дискретен, тој живее под заштита на локалниот гангстер и го издржува семејството со парите што ги заработува од префрлањето на бегалците. Се вљубува во младата студентка, туѓинка во неговиот свет и почнува да размислува да го смени животот. Неволно го пика во шверцувањето својот зет за сестра, Тони. Една ноќ Тони е виновен за давењето на еден од емигрантите и Лазар, кој е повикан да помогне, мора да донесе невозможна одлука.

captain-america-civil-war

КАПЕТАН АМЕРИКА: ГРАЃАНСКА ВОЈНА3Д(CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR3D)премиера 05.05. (четврток)

Режија: Anthony Russo, Joe Russo

Улоги: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan

Времетраење: 147′

Жанр: Акција, авантура, фантастика

Уште еден марвелов филм за стрип – јунакот Капетан Америка. Стив Роџерс го предводи тимот Одмаздници (Капетан Америка, Ајронмен, Црната Вдовица) во обидот да го спасатч овештвото.  По уште еден меѓународен инцидент во кој Одмаздниците биле вмешани и во кој доаѓа до колатерална штета, политичкиот притисок расте, а расте и потребата од создавање систем на одговорност и управувачко тело, кои ќе одлучуваат кога тимот ќе биде ангажиран. Ваквата одлука ќе ги подели супер хероите, некои се согласуваат со создавањето на новиот систем, некои сметаат дека хероите треба да бидат слободни, а не управувани од властите.

СРЕДА(04.05.):
13:00 -КНИГА ЗА ЏУНГЛАТА (THE JUNGLE BOOK)
15:00 -БЕТМЕН ПРОТИВ СУПЕРМЕН: ЗОРА НА ПРАВДАТА 3Д (BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE 3D)
18:00 – ЏГАН
21:00-ЕКЛЕР(Македонски краткометражен филм) – Премиера
22:00 – ЏГАН

ЧЕТВРТОК-ПЕТОК (05.05. – 06.05.):
13:00 -КНИГА ЗА ЏУНГЛАТА (THE JUNGLE BOOK)
15:00 -БЕТМЕН ПРОТИВ СУПЕРМЕН: ЗОРА НА ПРАВДАТА 3Д (BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE 3D)
18:00 -ЏГАН
20:00-ЕКЛЕР(краткометражен филм) / ЛАЗАР
22:30 -КАПЕТАН АМЕРИКА: ГРАЃАНСКА ВОЈНА 3Д (CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D) – Премиера

САБОТА- НЕДЕЛА(07.05. – 08.05.):
11:00 – НОВИТЕ АВАНТУРИ НА АЛАДИН (LES NOUVELLES AVENTURES D’ALADIN)
13:00 -КНИГА ЗА ЏУНГЛАТА (THE JUNGLE BOOK)
15:00 -БЕТМЕН ПРОТИВ СУПЕРМЕН: ЗОРА НА ПРАВДАТА 3Д (BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE 3D)
18:00 – ЏГАН
20:00-ЕКЛЕР (краткометражен филм) / ЛАЗАР
22:30 -КАПЕТАН АМЕРИКА: ГРАЃАНСКА ВОЈНА 3Д (CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D)

ПОНЕДЕЛНИК-СРЕДА (09.05. – 11.05.):
13:00 -КНИГА ЗА ЏУНГЛАТА (THE JUNGLE BOOK)
15:00 -БЕТМЕН ПРОТИВ СУПЕРМЕН: ЗОРА НА ПРАВДАТА 3Д (BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE 3D)
18:00 – ЏГАН
20:00-ЕКЛЕР (краткометражен филм) / ЛАЗАР
22:30 -КАПЕТАН АМЕРИКА: ГРАЃАНСКА ВОЈНА 3Д (CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D)