2 премиери на репертоарот на Кино Милениум

Најавуваме 2 премиерни филмски проекции за неделата која следува. 

The-BFG-mvoie-2016-A-Steven-Spielberg-Film

ГДЏ – ГОЛЕМИОТ ДРУЖЕЉУБИВ ЏИН (THE BFG – BIG FRIENDLY GIANT)премиера 30.06. (четврток)

режија: Steven Spielberg

улоги: Rebecca Hall, Mark Rylance, Bill Hader, Jemaine Clement

времетраење: 115

жанр: Авантура, семеен, романтика

ГДЏ е возбудлива приказна за десетгодишното девојче Софи од Лондон, и мистериозниот џин, кој ќе ја запознае со чудесниот и опасен свет на џиновите. Филмот е заснован на книгата „ГДЏ“ на славниот Роалд Дал, објавена 1982 година и од тогаш гои воодушевува читателите од сите возрасти.

Иако на почетокот ќе биде исплашена, Софи ќе сфати дека огромниот и страшен џин всушност е нежен и шармантен. Како што расте нивното пријателство, присуството на Софи ќе воанемири некои од лошите џинови, па Стефи и ГДЏ ќе одат во Лондон, да побараат помош од кралицата Викторија, да им помогне да се спасат од нив.

Central-Intelligence-poster

ТАЈНА СЛУЖБА (CENTRAL INTELLIGENCE) премиера 30.06. (четврток)

режија: Rawson Marshall Thurber

улоги: Dwayne Johnson, Aaron Paul, Kevin Hart, Amy Ryan

времетраење: 114′

жанр: Криминалистички, комедија

Забавна комедија која по 20 години повторно ги поврзува Боб, малтретираниот дебелко од средношколските денови, и Келвин, главниот фраер во училиштето.

Сега Боб е тотално непрепознатлив, агент на ЦИА, а Келвин е сметководител што се гуши во секојдневните обврски и досадниот живот. Тврдејќи дека е на тајна мисија, Боб ќе побара помош од смирениот Келвин, кој додека сфати во што се впушта, ќе биде предоцна да се извлече. Неговиот нов пријател неочекувано го вовлекува во еден сосема поинаков свет, со многу пукање, акција, предавства и шпионажа. Свет во кој и двајцата може да загинат на сто и еден начин.

 

ЧЕТВРТОК-ПЕТОК (30.06. – 01.07.):

15:00 -МАЈСТОРИ НА ИЛУЗИЈАТА 2 (NOW YOU SEE ME 2)

17:30 ГДЏ – ГОЛЕМИОТ ДРУЖЕЉУБИВ ЏИН (THE BFG – BIG FRIENDLY GIANT)– Премиера

20:00ТАЈНА СЛУЖБА (CENTRAL INTELLIGENCE)– Премиера

22:30 -ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)

 

САБОТА- НЕДЕЛА(02.07. – 03.07.):

11:00 -ГДЏ – ГОЛЕМИОТ ДРУЖЕЉУБИВ ЏИН (THE BFG – BIG FRIENDLY GIANT)

13:00 БАРАЈЌИ ЈА ДОРИ (FINDING DORY)

15:00 -ПРЕД ДА ТЕ ЗАПОЗНААМ (ME BEFORE YOU)

17:30 МАЈСТОРИ НА ИЛУЗИЈАТА 2 (NOW YOU SEE ME 2)

20:00ТАЈНА СЛУЖБА (CENTRAL INTELLIGENCE)

22:30 -ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)

 

ПОНЕДЕЛНИКСРЕДА (04.07. – 06.07.):

15:00 -МАЈСТОРИ НА ИЛУЗИЈАТА 2 (NOW YOU SEE ME 2)

17:30 ГДЏ – ГОЛЕМИОТ ДРУЖЕЉУБИВ ЏИН (THE BFG – BIG FRIENDLY GIANT)

20:00ТАЈНА СЛУЖБА (CENTRAL INTELLIGENCE)

22:30 -ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА: НОВА ЗАКАНА (INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE)