Само со 2 состојки – Избелете го лицето брзо и лесно

limon_nega_lice

Ако сакате да го избелите вашето лице, тогаш влезете во кујната и земете две состојки.

Тоа што ви треба се 20 грама квасец и 2 мали лажички лимонов сок. Помешајте ги во сад, а ако немате лимон, може да користите и сок од грејпфрут.

Смесата ставете ја во сад со топла вода и по 2-3 минути нанесете ја како крема за лице.

Доволно е оваа маска да ја ставате 1-2 пати седмично.